ГоловнаПолітика

Разумков виступив за використання нардепами державної мови у професійній діяльності

Раніше глава СН обіцяв перейти на українську після обрання нардепом.

Разумков виступив за використання нардепами державної мови у професійній діяльності
Фото: EPA/UPG

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що народні депутати під час своєї роботи повинні використовувати українську мову.

Про це він заявив в ефірі "112. Україна".

"Якщо ми говоримо про офіційну позицію, то я вважаю, що все ж народні депутати під час своєї професійної діяльності повинні використовувати державну мову", - цитує Разумкова Інтерфакс-Україна.

При цьому він підкреслив: "Я впевнений, що 99% народних депутатів знають українську мову і представники нашої політичної сили (партії "Слуга народу", - ред.) говоритимуть державною мовою... Якщо поки що десь не вистачає знань, вони їх підтягнуть".

Водночас, зазначив Разумков, у побуті народні обранці вільні говорити тією мовою, якою їм зручніше.

"У побуті ми з вами використовуємо ту мову, якою нам зручніше, якою ми звикли спілкуватися. Ви прекрасно знаєте, що я по-російськи говорю найчастіше", - сказав він.

"Якщо ми говоримо про офіційні виступи у Верховній Раді, мені здається, це моя особиста позиція, треба зрештою використовувати державну мову", - резюмував він.

На початку липня в ефірі телеканалу ICTV Разумков заявив, що не має наміру переходити на українську мову до деокупації Донбасу.

13 червня в ефірі іншого телеканалу Разумков заявив, що почне говорити українською, коли стане народним депутатом.

25 квітня Верховна Рада прийняла законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Зараз конституційність цього закону розглядає Конституційний суд за поданням 52 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram