ГоловнаПолітика

ОАСК пояснив своє рішення з приводу реформи харчування в армії

У суді пояснили, що розглядали лише правочинність процедури ухвалення наказу Міноборони.

ОАСК пояснив своє рішення з приводу реформи харчування в армії
Фото: korrupcia.net

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням не зупиняв реформу харчування в Збройних силах України, а розглядав виключно правочинність ухвалення відповідного наказу Міністерством оборони.

Про це йдеться в заяві на сайті ОАСК.

"Акцентуємо увагу на тому, що предметом позову є сама процедура ухвалення наказу, а не його зміст. У цій справі суд не розглядає і не надає оцінки безпосередньо проведеній реформі системи харчування в Збройних силах України, а лише аналізує дотримання Міністерством оборони законодавчо встановленого порядку прийняття оскаржуваного наказу", - наголошено в заяві.

В ОАСК пояснили, що в суді розглядають правочинність процедури прийняття наказу Міноборони про перехід на нову систему харчування.

У суді нагадали, що, на думку позивача, відповідач (Міноборони) допустив такі порушення профільного закону:

- проєкт наказу не був оприлюднений для обговорення фізичними та юридичними особами;

- наказ не був узгоджений з Державною регуляторною службою;

- наказ не був включений у план підготовки проєктів регуляторних актів.

"З огляду на зазначене, суд узяв доводи позивача до уваги і виніс ухвалу про забезпечення позову", - зазначив ОАСК.

Нагадаємо, перехід на нову систему харчування Збройні сили почали 2018 року, це дозволило збільшити набір продуктів із 30 до 400 одиниць. Станом на липень 2019 року половина військовослужбовців ЗСУ перейшла на нову систему харчування за каталогом. Планувалося, що до кінця 2019 на нову систему переведуть 100% особового складу.

27 липня в Міноборони заявили, що ОАСК призупинив реформу харчування, а саме - чинність наказу "Про перехід військових частин ЗСУ на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування у 2019 році" №90 від 04.03.2019. У міністерстві попередили, що припинення дії наказу матиме серйозний негативний вплив на систему забезпечення ЗСУ, а також мотивацію українських військових, в тому числі тих, які виконують бойові завдання в районі проведення ООС. Крім того, це сприятиме корупції в системі харчування ЗСУ.

У Міноборони також заявили, що оскаржать це рішення ОАСК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram