ГоловнаПолітика

У затриманні підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна беруть участь іноземні спецслужби, - генпрокурор

У рамках рішення Інтерполу Левіна хочуть затримати й екстрадувати в Україну.

У затриманні підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна беруть участь іноземні спецслужби, - генпрокурор
Фото: МВД

Українські та іноземні спецслужби працюють над затриманням та екстрадицією в Україну кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу.

"Не тільки українські правоохоронні органи, а й спецслужби наших країн-союзників зараз займаються тим, щоб його в рамках рішення Інтерполу затримати й екстрадувати в Україну. Вважаю, що це цілком можливо, судячи з тієї інформації, яку ми маємо", - підкреслив Луценко.

Докладної інформації про затримання Левіна генпрокурор не озвучив.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, від опіків вона померла в лікарні 4 листопада. Того дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "закінчене вбивство".

4 грудня 2018 року правоохоронці заочно повідомили Левіну про підозру в причетності до вбивства Гандзюк. За даними слідства, він був важливим елементом підготовки та організації нападу на активістку.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчук, 5 серпня вирок набув чинності. Однак невідомими залишаються замовники вбивства. За інформацією журналістів, посередником між замовниками та виконавцями вбивства був помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

У січні 2019 року СБУ оголосила в розшук Олексія Левіна (Москаленка) за підозрою в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram