ГоловнаПолітика

Коломойський назвав фаворитами на посаду прем'єра Вітренка і Гончарука

Перший працює в "Нафтогазі", другий - заступник голови Офісу президента.

Коломойський назвав фаворитами на посаду прем'єра Вітренка і Гончарука
Юрий Витренко и Алексей Гончарук
Фото: naftogaz.com, president.gov.ua

Олігарх Ігор Коломойський назвав головними кандидатами на посаду прем'єр-міністра України виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка і заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука.

Про це він заявив в інтерв'ю російському РБК.

"Фаворити гонки - Юрій Вітренко і Олексій Гончарук", - сказав Коломойський.

Юрій Вітренко - син колишнього заступника міністра економіки Юрія Вітренка і лідерки Прогресивної соціалістичної партії України, колишньої народної депутатки Наталії Вітренко.

З 2014 року працює в "Нафтогазі України". Спочатку був директором з розвитку бізнесу, а зараз обіймає посаду виконавчого директора. Він також працював у "Нафтогазі" у 2002-2003 роках і 2005-2010 роках, відповідав за залучення кредитів від міжнародних банків і реструктуризацію зобов'язань компанії, був штатним і позаштатним радником голови правління.

Співзасновник інвестиційно-банківської компанії AYA Capital; очолював цю компанію з 2010 по 2016 рік.

Наприкінці липня 2019 року голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю журналісту Володимиру Федоріну повідомив, що має конфлікт із Вітренком.

Олексій Гончарук - юрист, адвокат, магістр державного управління, доктор філософії в галузі права, голова незалежного експертно-аналітичного центру "Офіс ефективного регулювання" (BRDO). Раніше був керуючим партнером юридичної фірми Constructive Lawyers, а також радником ексміністра екології та природних ресурсів.

Наприкінці травня 2019 року обійняв посаду заступника голови Адміністрації президента, яку потім перейменували в Офіс президента.

Нагадаємо, що з весни 2016 року прем'єр-міністром України є Володимир Гройсман. Його партія "Українська стратегія Гройсмана" на виборах Верховної Ради посіла дев'яте місце, набравши 2,41% голосів. Цього недостатньо для проходження в парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram