ГоловнаПолітика

ГПУ викликала на допит як підозрюваних Гонтареву, Філатова і Злочевського

Кулик знову викликав представників оточення Порошенка.

ГПУ викликала на допит як підозрюваних Гонтареву, Філатова і Злочевського
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура викликала на допит колишню голову Нацбанку Валерію Гонтареву, колишнього заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова і колишнього міністра екології Миколу Злочевського.

Повістки опубліковано на сайті Генпрокуратури.

Їх очікують 12 серпня в різний час у кабінеті слідчого Костянтина Кулика на вулиці Різницькій, 13/15.

Також на допит викликають керуючого директора ICU Костянтина Стеценка.

Наприкінці березня прокурор Кулик з порушенням процесуального законодавства повідомив про підозру Гонтаревій, Стеценкові, Філатову і Борису Ложкіну. У квітні повістки для вручення підозр були опубліковані повторно, але ніхто з них не з'явився. Тепер тих самих осіб, окрім Ложкіна, викликають на допит як підозрюваних.

Вони проходять у кримінальному провадженні №12013220540000400, відкритому за статтями 255 (створення злочинної організації), 191 (розкрадання майна), 209 (відмивання грошей) і ін. ще 2013 року з приводу розкрадань газу структурами Сергія Курченка.

Курченко, на думку слідства, є керівником злочинної організації, яка впродовж 2010 - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Курченко купив належний державі зріджений газ на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами, значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Фактично газ надалі реалізовували за ринковими цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram