ГоловнаПолітика

ДБР відкрило справу про поїздку Порошенка на Мальдіви

Слідчі перевіряють, під чиїм ім'ям президент літав у відпустку.

ДБР відкрило справу про поїздку Порошенка на Мальдіви
Фото: Программа "Схемы"

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження, яке стосується поїздки колишнього президента Петра Порошенка на Мальдіви на початку 2018 року. Слідчі збираються перевірити чутки про те, що він літав на відпочинок під чужим іменем.

Про це йдеться у фейсбуці ДБР.

"ДБР розслідує можливі факти організації незаконного переправлення через державний кордон України колишнього президента України. Слідчі ДБР перевірять інформацію про організацію колишнім президентом України незаконного переправлення через державний кордон України з використанням свідомо підроблених документів", - сказано в повідомленні.

Справу кваліфікували за ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст.332 (незаконне переправлення через кордон), ч.4 ст.358 (використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

Імені колишнього президента в повідомленні не вказано, але колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов виклав у своїх соціальних мережах документи, які вказують, що мова про Порошенка. "Вчора ми повідомили про нову кримінальну ініціативу за фактом організації незаконного перетину кордону та поїздки близьких до Порошенка осіб у 2018 році за чужими паспортами на Мальдівський архіпелаг", - йдеться у фейсбуці Портнова.

Нагадаємо, на початку 2018 року Порошенко провів коротку відпустку із сім'єю на Мальдівських островах.

Журналісти програми "Схеми" з'ясували, що Порошенко вилетів з Києва 1 січня на літаку бізнес-класу Falcon 7X приватної турецької авіакомпанії Setair. Але за документами, на ньому летіла не сім'я президента, а люди з абсолютно іншими іменами.

У лютому 2018 року на пресконференції Порошенко заявив, що літав у відпустку на Мальдіви "під своїм прізвищем, зі своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram