ГоловнаПолітика

ЦВК не встановила результатів виборів через перерахунок голосів в одному окрузі

За рішенням суду, перерахунок голосів триває в окрузі 210 у Чернігівській області.

ЦВК не встановила результатів виборів через перерахунок голосів в одному окрузі
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія не змогла до 5 серпня встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210 (Чернігівська область) у зв'язку з тим, що за рішенням суду там триває перерахунок голосів на дільницях. Про це повідомила пресслужба ЦВК.

"ЦВК констатувала неможливість встановлення комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року в одномандатному виборчому окрузі №210 у відведений для цього виборчим законом термін - не пізніше ніж на п'ятнадцятий день з дня голосування, тобто до 5 серпня 2019 року включно", - сказано в повідомленні.

3 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав окружну комісію провести перерахунок голосів на 33 дільницях. До 5 серпня перерахунок показав, що на 18 дільницях необхідно внести зміни до протоколу про підсумки голосування.

"Комісія через брак часу, тобто з об'єктивних причин, у встановлений термін не може завершити повторний підрахунок голосів виборців на інших зазначених у рішенні суду виборчих дільницях, внести зміни до встановлених підсумків голосування в окрузі №210, скласти протокол про підсумки голосування в цьому окрузі з поміткою "Уточнений" і навіть до 24 години 5 серпня 2019 року доставити такий протокол разом з іншою передбаченою законом виборчою документацією в ЦВК", - сказано в повідомленні.

Центрвиборчком зобов'язав окружну комісію завершити перерахунок до 16:00 6 серпня і скласти уточнений протокол.

Нагадаємо, напередодні ЦВК визнала обраними 198 зі 199 кандидатів, які перемогли в мажоритарних округах кандидатів, а також 225 кандидатів, які пройшли за списками партій.

В окрузі 210 за результатами опрацювання електронних протоколів перемогу здобув самовисуванець Сергій Коровченко, на другому місці з відставанням в 101 голос - самовисуванець Борис Приходько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram