ГоловнаПолітика

Прокурор Сус, звільнений через "бабусину" Audi Q7, через суд поновився на посаді

ОАСК скасував обидва накази про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Прокурор Сус, звільнений через "бабусину" Audi Q7, через суд поновився на посаді
Дмитрий Сус

Окружний адміністративний суд Києва 1 серпня визнав протиправним і скасував наказ Генеральної прокуратури про притягнення прокурора Дмитра Суса до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення.

Про це йдеться в рішенні суду, яке Сус оприлюднив у фейсбуці (але згодом видалив).

"Не розумію, чому пересічні громадяни дивуються виправдувальним вироками у справах, що їх роздмухують мало не на весь світ, якщо фахівці ГПУ не можуть простий наказ на 2 сторінки надрукувати без помилок", - зазначив експрокурор.

Сус, звільнений після скандалу з "бабусиним" позашляховиком Audi Q7, у позові заявив, що він надав обґрунтовані пояснення з приводу своїх помилок у деклараціях за 2015-2016 роки. Також він зазначив, що перший наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани було скасовано за рішенням суду в березні 2019 року. Відповідно, звільнення тепер має вважатися необґрунтованим.

Окрім того, Сус зазначив, що в наказі про його звільнення було допущено помилку в написанні його посади.

Суддя Руслан Арсірій задовольнив позов Суса і скасував наказ Генпрокуратури про застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з посади.

Нагадаємо, в квітні генпрокурор Юрій Луценко звільнив з прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ Дмитра Суса. Зазначалося, що Суса було звільнено "за систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики та за дії, що ганьблять звання прокурора". Причиною стало те, що Сус у своїй декларації "забув" вказати записаний на бабусю позашляховик Audi Q7.

Цей автомобіль став об'єктом уваги журналістів після конфлікту Суса і ГПУ з НАБУ влітку 2016 року. Незабаром після цього Сус заявив у поліцію, що позашляховик викрали. Пізніше з'ясувалося, що Сус їздить на автомобілі Skoda Octavia з номерами нібито викраденого Audi Q7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram