ГоловнаПолітика

Майбутній спікер Ради дав інтерв'ю газеті олігарха, близького до Путіна

Разумков розповів про плани на майбутнє російській газеті "Коммерсант".

Майбутній спікер Ради дав інтерв'ю газеті олігарха, близького до Путіна
Дмитрий Разумков
Фото: Макс Левин

Майбутній спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков дав інтерв'ю російській газеті "Коммерсант», яка належить близькому до російського президента Володимира Путіна, а також до держкомпанії "Газпром" підприємцю Алішеру Усманову.

В інтерв'ю Разумков розповів про свої плани на майбутнє, а також про те, як, на його думку, повернути анексовані Росією Крим і окуповані проросійськими бойовиками території Донбасу.

Пріоритетним завданням майбутній спікер парламенту назвав припинення бойових дій на сході країни.

"Це одна з ключових проблем у країні. Усі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами", - сказав він.

Разумков також прокоментував надання Донбасу особливого статусу.

"Це законодавча частина. Цей момент обговорення в стінах Верховної Ради очевидно теж буде, але в цій проблемі, у війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. Українська сторона його має. На жаль, не в усіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання. Тут більше питання дипломатії, санкційного тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території", - зазначив він.

Разумков назвав перемогу на президентських виборах шоумена Володимира Зеленського "третьою революцією".

"Це фактично була третя революція... Тільки, слава богу, вона була мирною і безкровною. Вона була позитивною. Вона була спрямована на об'єднання, на консолідацію суспільства навколо правильних цілей, а не навколо досягнення політичного результату. У цьому плані ми глобально відрізнялися від всіх інших", - сказав майбутній спікер парламенту, зазначивши, що за п'ять років його команда має намір дати старт радикальним змінам у країні.

"За п'ять років можна буде створити умови, коли повернути назад уже не вдасться. Значну частину можна зробити за п'ять років, а те, що не можна, дороблять ті, хто прийде після нас. Але повернути все назад буде вже неможливо: точка неповернення буде пройдена", - підкреслив Разумков.

Нагадаємо, торік британська розвідка підготувала для прем'єр-міністра Терези Мей "чорний список" з шести олігархів, наближених до президента РФ Путіна. У нього, крім інших, увійшов Алішер Усманов. Крім видавничого дому "Коммерсант", він також володіє металургійним холдингом "Металоінвест", медіахолдингом Mail.ru Group, є акціонером лондонського футбольного клубу "Арсенал". Усманова неодноразово називали найбагатшим росіянином за версією журналу Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram