ГоловнаПолітика

Члени ЦВК на вертольоті прибули на 50-й округ у Донецькій області за документами

Голоси рахуватимуть в Києві.

Члени ЦВК на вертольоті прибули на 50-й округ у Донецькій області за документами
Фото: mvs.gov.ua

Авіація МВС доставила членів ЦВК на проблемний виборчий округ №50 у Покровську Донецької області. Про це в суботу вранці повідомили в прес-службі міністерства.

"Щоб запобігти можливим провокаціям та протиправним діям, було ухвалено рішення перемістити виборчу документацію з проблемного округу за допомогою авіації МВС", - йдеться в повідомленні.

Крім того, охороняти документи буде поліцейський спецпідрозділ.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко зазначив, що 5 серпня - останній термін встановлення результатів виборів.

"Ситуація для Центральної виборчої комісії досить нетипова, таке відбувається вперше. Ми вдячні МВС і Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників Секретаріату в Покровськ. Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва і за добу проведемо підрахунок голосів", - сказав Радченко.

Раніше повідомлялося, що ЦВК встановила бездіяльність окружної виборчої комісії в 50-му окрузі, оскільки та не доставила в ЦВК протоколи з результатами голосування. ЦВК вирішила самостійно перерахувати голоси на окрузі.

Згідно з даними на сайті ЦВК, на цьому окрузі переміг мер Покровська Руслан Требушкін. Однак з вимогою перерахувати голоси до суду звернувся інший кандидат у депутати мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він заявив, що на одній з дільниць округу була здійснена фальсифікація.

Жителі Покровська влаштували протестну акцію через ймовірні порушення під час виборів. Для забезпечення правопорядку поліція залучила вертоліт зі спецпризначенцями.

Суд ухвалив рішення про перерахунок голосів. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через невиконання рішення суду про повторний підрахунок голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram