ГоловнаПолітика

У Міноборони заявили про 100% фінансуванні армії у 2019-му

На закупівлю військової техніки й озброєння з початку року ЗСУ отримали майже 4,5 млрд грн.

У Міноборони заявили про 100% фінансуванні армії у 2019-му
Фото: Скриншот видео

У січні-липні 2019 року Міністерство оборони отримувало щомісячно 100% коштів, передбачених помісячним розписом виконання видатків держбюджету на утримання Збройних сил України.

Про це заявив начальник управління соціальних виплат Департаменту фінансів Міноборони В'ячеслав Салахов, повідомляє Укрінформ.

"У 2019-му Міністерством оборони з урахуванням всіх змін, які були внесені до держбюджету, передбачено 102,1 млрд грн. У тому числі 100,3 млрд - це видатки загального фонду - і 1,9 млрд - це видатки спеціального фонду. У січні-липні Міністерство оборони на загальний фонд отримало 54,2 млрд грн, що становить 100% від плану фінансування. Тобто Міноборони на утримання Збройних сил отримує щомісяця 100% витрат, передбачених помісячним розписом виконання витрат держбюджету", - заявив Салахов.

Зокрема, за його словами, на закупівлю військової техніки і озброєння з початку року ЗСУ отримали майже 4,5 млрд грн.

"Держбюджетом передбачено на ці цілі 10 млрд 133 млн грн. Станом на 1 липня 2019 року ми отримали фінансування 4 млрд 447 млн 500 тис. грн. Фінансування отримано в повному обсязі і направлено на виконання відповідних програм закупівель військової техніки і озброєння", - повідомив він.

Раніше в Міноборони повідомили, що сумарна технічна підтримка від Сполучених Штатів Америки становить 70% від загальної закордонної допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram