ГоловнаПолітика

У Криму заочно заарештували ведучу кримськотатарського каналу

Гульсум Халілову оголошено в міжнародний розшук.

У Криму заочно заарештували ведучу кримськотатарського каналу
​Ведущая телеканала ATR Гульсум Халилова
Фото: соцсети

Кримське управління Федеральної служби безпеки Росії порушило кримінальну справу проти журналістки кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілової.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

"Кримінальну справу порушено за частиною 2 статті 208 Кримінального кодексу - "Участь у збройному формуванні на території іноземної держави". Згідно з матеріалами справи, вона вступила в батальйон Номана Челебіджихана в 2016 році. Дослідча перевірка у справі велася близько року. За версією слідства, вона допомагала батальйону інформаційною підтримкою. Запобіжний захід, заочно, у вигляді утримання під вартою, суд обрав 12 липня", - розповів Курбедінов.

За словами адвоката, за клопотанням слідства ФСБ журналістка оголошена в міжнародний розшук.

"Її подали в міжнародний розшук, мовляв, вона переховується від слідства. Поки вона в розшуку, розгляд кримінальної справи призупинять, але матеріал на неї лежатиме. Ця справа, як і попередні, схожі на неї, вкладається в логіку ФСБ - сфабрикувати побільше справ, щоб потім можна було говорити про боротьбу в Криму з тероризмом і екстремізмом. Я знаю, що є кілька таких справ, де люди визнали провину, скільки ще таких справ, про які ми не знаємо", - пояснив він.

Як повідомляє ATR, сама Гульсум Халілова про справу проти неї дізналася з соцмереж.

Гульсум Халілова - ведуча кримськотатарського телеканалу ATR, чотири роки тому виїхала з анексованого Криму на материкову частину України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram