ГоловнаПолітика

Лобісти Зеленського в США, яких нібито не було, відзвітували про витрати на підвищення його іміджу

В Офісі президента України від коментарів відмовилися.

Лобісти Зеленського в США, яких нібито не було, відзвітували про витрати на підвищення його іміджу
Фото: president.gov.ua

Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні в період між 3 квітня та 21 травня 2019 р. Згідно з документами, поданими в Міністерство юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар 60 тисяч доларів США та відшкодування витрат в розмірі $9,371 тис.

Послуги надавалися між першим і другим туром президентських виборів в Україні. Тоді команда Володимира Зеленського категорично заперечувала існування такого контракту, передає Голос Америки.

Як виявилося, контракт все-таки існував. Угоду під реєстраційним номером 6661 підписали 3 квітня 2019 року. У додатках А і В вказані сторони контракту: Signal Group Consulting, LLC і "Володимир Зеленський - "Слуга Народу", за посередництва Маркуса Коена". Маркус Коен вказав свою адресу так: Київ, Велика Васильківська, 72, Торговий центр "Олімпійський", 2 поверх. Мета угоди: підняти "імідж" Володимира Зеленського - "Слуги народу".

Пункт 3 угоди свідчить: Маркус Коен має законні повноваження діяти від імені Володимира Зеленського - "Слуги народу".

21 травня 2019 року контракт офіційно був закритий.

Голос Америки наводить список консультантів, які були залучені в цей контракт.

Судячи з опису послуг, Вашингтон відвідувала делегація представників Володимира Зеленського. Ні її склад, ні дата візиту прямо не вказані. За даними джерел "Радіо Свобода" у виборчому штабі кандидата, компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії "Слуга народу" Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини. . "Голос Америки" не зміг незалежно підтвердити або спростувати цю інформацію.

У додатку до звіту детально описується все, що робила Signal Group для Володимира Зеленського. Починаючи з 3 квітня, лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним департаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів і дзвінків були домовленості про зустріч.

"Те, що іноземні політики наймають консультантів для кращої навігації вашингтонськими коридорами - є звичайною і законною справою. Але без відповіді залишаються питання походження грошей і категоричне заперечення команди Зеленського факту роботи з лобістами в США", - пише видання.

"Голос Америки" звернувся в Офіс президента України з проханням уточнити свою заяву, але від коментарів там відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram