ГоловнаПолітика

Богдан подав заяву про відставку з посади голови ОП, - ЗМІ

LB.ua не вдалося підтвердити цю інформацію.

Богдан подав заяву про відставку з посади голови ОП, - ЗМІ
Фото: стоп-кадр видео

Глава Офісу президента України Андрій Богдан написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власне джерело в ОП.

Повідомляється, що заява була подана президенту Володимиру Зеленському сьогодні, 1 серпня.

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка в коментарі LB.ua спростував цю інформацію.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук також не чув про ймовірну відставку глави ОПУ, передає телеканал НАШ.Максі-ТВ.

ЗМІ пишуть, що заява може бути пов'язана з підготовкою візиту президента Володимира Зеленського в США і вимогою американської сторони “прибрати з адміністрації людей Коломойського”.

Нагадаємо, після призначення Богдана на посаду глави Адміністрації президента Мін'юсті заявили, що новий глава АП підпадає під дію закону про очищення влади. Заступник міністра юстиції заявив, що статус цієї посади не має значення, адже профільний "Закон про очищення влади" чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу.

Пізніше "Адміністрація президента" була перейменована на "Офіс президента" і формально претензії до люстраційних вимог були зняті.

На сайті електронних петицій до глави держави було зареєстровано дві петиції з вимогою відставки Богдана, обидві вони набрали достатню кількість підписів, щоб потрапити на розгляд президенту. Першу петицію Зеленський відхилив, друга ще перебуває на розгляді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram