ГоловнаПолітика

НБУ переїхав на новий сайт

Домен сайту залишився колишнім.

НБУ переїхав на новий сайт
Фото: НБУ

Національний банк України запустив новий сайт замість старого, який було створено ще на початку 2000-х. Про це НБУ повідомив у фейсбуці і на сайті.

Сайт працює на своєму основному домені www.bank.gov.ua, він розміщений на місці попереднього сайту НБУ.

"Пріоритетом Національного банку є полегшення доступу клієнтів до вичерпної інформації, необхідної для прийняття обґрунтованих рішень. Саме цьому має сприяти сучасний, двомовний і дружній до користувача інтерфейс нового сайту НБУ", - йдеться в повідомленні Нацбанку.

Відзначають, що більше уваги на новому сайті приділено візуалізації, зокрема є інтерактивні графіки з показниками і їх динамікою. На сайті також працює наскрізний пошук. Окрім того, сайт адаптований для всіх електронних пристроїв.

Усі цифри за всіма темами консолідовані в єдиному розділі "Статистика".

"Кілька основних фактів про новий сайт: ключові показники (інфляція, курс, облікова ставка, міжнародні резерви) доступні відразу на головній сторінці; на сайті використані нові тренди в дизайні, а сам дизайн є адаптивним", - підкреслили в НБУ.

Нагадаємо, Національний банк України з 25 жовтня 2019 року вводить в обіг банкноту номіналом 1000 гривень і виводить з обігу 1, 2 і 5 копійок. Також з обігу поступово будуть виводити 25 копійок, але цією монетою ще можна буде розплатитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram