ГоловнаПолітика

Єдиним кандидатом на посаду голови МЗС залишається Пристайко, - помічник президента

Єрмак сподівається, що заступниця голови МЗС Олена Зеркаль залишиться на своїй посаді.

Єдиним кандидатом на посаду голови МЗС залишається Пристайко, - помічник президента
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Заступник голови ОПУ Вадим Пристайко, як і раніше, залишається єдиним кандидатом на посаду міністра закордонних справ України. Про це повідомив помічник Володимира Зеленського Андрій Єрмак в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Пристайко залишається єдиним кандидатом на міністра закордонних справ України, і ми про це відкрито говорили", - сказав Єрмак.

Крім того, політик відзначив професіоналізм заступниці голови МЗС з питань євроінтеграції Олени Зеркаль, яка є шанованою людиною в міжнародній спільноті. Єрмак висловив надію, що вона продовжить свою роботу на цій посаді: "Я думаю, що для всіх буде великою удачею, якщо вона продовжить працювати на тій позиції, на якій вона сьогодні перебуває. Вона на своєму місці".

Помічник президента також спростував інформацію, що в майбутньому він може стати заступником голови Офісу президента України замість Пристайка.

"На сьогодні як помічник президента, за його дорученнями, я підключаюся до питань міжнародної політики. Буду продовжувати займатися якимись із цих напрямків і в майбутньому. Я там, де потрібен президенту. Ставати заступником голови Офісу президента в мої плани не входить", - додав він.

Нагадаємо, 11 червня президент Володимир Зеленський запропонував ВР призначити Вадима Пристайка міністром закордонних справ.

З 22 травня Пристайко обіймає посаду заступника голови Адміністрації президента, а до цього очолював місію України при НАТО. У 2014-2017 роках він працював заступником і першим заступником міністра закордонних справ України, а перед цим був послом України в Канаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram