ГоловнаПолітика

Посла ЄС запросили до Маріуполя подивитися, як розвивається місто

Мінгареллі завершує каденцію в Україні.

Посла ЄС запросили до Маріуполя подивитися, як розвивається місто
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

На засіданні XLIII сесії міської ради VII скликання Оксана Гринько озвучила звернення від міжфракційного об'єднання "Спільне партнерство за сучасний Маріуполь" до голови уряду ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі.

Про це йдеться на порталі MRPL.city.

"Вельмишановний пане Мінгареллі, дозвольте висловити Вам свою повагу і звернутися особисто з приводу Вашого зауваження про ситуацію в нашому місті, коментуючи події в Кривому Розі, коли на ArcelorMittal навідалися представники СБУ. Ви підкреслили, що перевірки служб безпеки об'єктів промисловості шкодять іміджу України і її інвестиційної привабливості. Ми повністю погоджуємося з Вами і теж вважаємо, що позитивний імідж - одна з найважливіших складових успішного залучення інвестицій в економіку. Протягом декількох останніх років Маріуполь працює над тим, щоб довести інвесторам, що в розвиток нашого міста варто вкладати гроші", - заявила маріупольська депутатка.

Оксана Гринько зазначила, що зарубіжні партнери беруть активну участь у модернізації містоутворюючих підприємств Маріуполя, а також у проєктах, спрямованих на розвиток міста.

Вона висловила надію, що офіційне представництво ЄС в Україні приєднається до цього процесу: "Вважаємо, що нам вдалося довести: Маріуполь - надійний партнер, якому можна довіряти. Про це свідчать, зокрема, спільні проєкти з Французькою Республікою, співпраця з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції і розвитку. Це потужний сигнал для наших потенційних партнерів і в Європі, і в усьому світі".

Оксана Гринько запросила посла ЄС відвідати Маріуполь з робочим візитом, щоб побачити, які зміни відбуваються сьогодні в місті, і надати допомогу у вирішенні його застарілих проблем.

"У першу чергу нам необхідна професійна експертиза і, звичайно, залучення інвестицій для розвитку економіки і інфраструктури Маріуполя", - зауважила депутатка.

Відзначимо, що це звернення з'явилося після висловлювання Х'юга Мінгареллі в інтерв'ю "Європейській правді" з приводу рейду СБУ 20 липня з обшуками на Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг", який належить найбільшому іноземному інвестору.

Він заявив: "Звичайно, є потреба боротися з корупцією, в тому числі в сталеливарній галузі. Але невже ситуація в ArcelorMittal - найгірша в Україні? Я не фахівець і в мене немає відповіді, але коли я був у Маріуполі і проводив пальцем по склу, то палець ставав чорним. І я точно знаю, що це було забруднення не від ArcelorMittal, а, напевно, від заводу "Метінвесту". Як на мене, то навіть якщо завтра СБУ "для балансу" прийде з обшуком на завод "Метінвесту", це не вирішить проблеми для інвестклімату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram