ГоловнаПолітика

Кличко полетів у США до адвоката Трампа

"Звичайно ж, торкнулися теми місцевого самоврядування".

Кличко полетів у США до адвоката Трампа
Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Мер Києва, голова Київміськадміністрації Віталій Кличко зустрівся в Нью-Йорку з адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані.

Про це йдеться у фейсбуці Кличка.

"На запрошення мого старого друга й одного з найавторитетніших мерів світу Руді Джуліані зустрівся з ним у Нью-Йорку. Обговорили ситуацію в Україні, перспективи подальшої співпраці США і України. І звісно ж, торкнулися теми важливості розвитку місцевого самоврядування", - заявив Кличко.

Він додав, що домовився наступного разу зустрітися з Джуліані в Києві.

Кличку в Україні загрожує звільнення з посади голови Київської адміністрації. Напередодні керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Кличко повинен скласти повноваження в зв'язку з обранням нового президента, як і інші керівники місцевих адміністрацій.

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані збирався прилетіти в Україну ще навесні для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Але після того, як про візит стало відомо, американські політики-демократи накинулися на Джуліані з лютою критикою, і він вирішив скасувати візит.

Джуліані пояснив, що не поїхав, тому що в Києві зіткнувся би з "групою людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів, а в одному випадку - засудженою людиною, яку було викрито в тому, що допомагав демократам у розслідуванні 2016 року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram