ГоловнаПолітика

ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо Павловського у справі Гандзюк

Запобіжний захід Павловському закінчився 26 червня.

ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо Павловського у справі Гандзюк
Фото: facebook.com/igor.pavlik.5682

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо фігуранта справи про вбивство Гандзюк Ігоря Павловського. Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко, пише "Слідство.Інфо".

"Обвинувальний акт передано до суду, готується перше засідання", - сказав він.

На сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у facebook 29 липня активісти опублікували фото Ігоря Павловського на футбольному матчі. Автори повідомлення обурювалися, адже перебуваючи в СІЗО, у Павловського нібито були проблеми зі здоров'ям. Адвокати навіть просили обрати йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, оскільки "підозрюваний важко хворий і потребує термінового лікування".

Ігорю Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня 2019 року "пом'якшили" підозру і змінили звинувачення щодо співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). У зв'язку з цим нібито відпали підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Наприкінці квітня 2019 року Павловському змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета. Про це клопотала СБУ за погодженням з Генпрокуратурою.

Запобіжний захід закінчився 26 червня. І, як сказав речник ГПУ Лисенко, після цього його не продовжували. За його словами, в цьому немає необхідності, адже обвинувальний акт вже передали до суду.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього самого дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "закінчене вбивство".

Відомо про п'ятьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Журналісти Оксана Денисова та Тетяна Ніколаєнко у своєму telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата Паламарчука Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

6 листопада 2018 року Паламарчук повідомив, що звільнив свого помічника, який фігурує в розслідуванні, щоб уникнути тиску на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram