ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викликала Вовка і ще трьох суддів для вручення підозр (оновлено)

Глава суду заявив, що "у стінах Генпрокуратури піар переміг закон і здоровий глузд".

Генпрокуратура викликала Вовка і ще трьох суддів для вручення підозр (оновлено)
Павел Вовк
Фото: oask.gov.ua

Генеральна прокуратура України викликала чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва для вручення підозр. Порядок денний оприлюднено на сайті відомства.

Голова суду Павло Вовк, а також судді Євген Аблов, Ігор Погребніченко та Іван Шепітко викликані до слідчого ГПУ на 2 серпня для вручення підозр і допиту в ролі підозрюваних. Всі вони проходять за одним кримінальним провадженням, відкритим у квітні 2014 року, і звинувачуються в перевищенні влади і службових повноважень, службовому підробленні, винесенні завідомо неправосудного вироку та інших злочинах.

Оновлення. Глава суду Павло Вовк заявив, що дізнався про повістку з фейсбуку прес-секретаря генпрокурора.

"Щойно дізнався, що ГПУ викликає мене для проведення процесуальних дій: вручення підозри і допиту. Здивований, що про повістку я дізнався з фейсбуку Лариси Сарган, а не так, як це має бути відповідно до норм КПК. Мені відверто сумно, що в стінах Генпрокуратури піар переміг закон і здоровий глузд", - написав Вовк на своїй сторінці у соцмережі.

Глава суду наголосив, що не боїться вручення підозри і особисто закликав саме до законних процесуальних дій.

"Вручення підозри - це єдина законна можливість довести абсурдність ситуації, яку штучно створили Ситник і Горбатюк. Ця справа вигадана, юридично безперспективна і є останньою спробою старої влади втрутитися в суддівську незалежність", - додав Павло Вовк.

Нагадаємо, Вовку і низці суддів ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших та іншими методами.

ОАСК вважає обшуки розправою, а Вовк заявив, що нинішнє керівництво країни не має стосунку до обшуків.

У 2017 році співробітники НАБУ приходили з обшуком до Вовка і винесли з його кабінету системний блок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram