ГоловнаПолітика

Замість параду в Києві відбудеться "хода гідності"

Крім військових і ветеранів, Хрещатиком пройдуть учителі, лікарі та спортсмени.

Замість параду в Києві відбудеться "хода гідності"
Фото: Макс Требухов

Офіс президента визначився з форматом, який замінить традиційний військовий парад на День Незалежності в Києві.

Про це на брифінгу у вівторок розповів голова Офісу президента України Андрій Богдан.

"Замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці Києва відбудеться Хода гідності. Цей захід у європейському стилі покликаний започаткувати нову традицію вшанування осіб, якими пишається Україна", - заявив Богдан.

Планують, що Хрещатиком пройдуть представники різних родів військ, а ветерани АТО зможуть приєднатися до своїх бригад. Також у ході братимуть участь медики, вчителі, спортсмени, дипломати і волонтери.

"У ході візьмуть участь президент Володимир Зеленський і керівництво держави", - розповів Богдан.

"Також у центрі Києва відбудеться грандіозний концерт, організацією цього заходу займається один із найвідоміших українських режисерів", - сказав він.

Нагадаємо, минулого року в День незалежності в Києві пройшов військовий парад "Марш нової армії". У ньому взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців і близько 250 одиниць військової техніки, в тому числі 17 основних бойових танків, 40 БМП, БТР і броньованих машин, понад 50 артилерійських систем, близько трьох десятків зенітно-ракетних комплексів, у тому числі високоточна ракетна зброя "Вільха". Крім того, під час параду над Києвом пролетіли 29 вертольотів і літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram