ГоловнаПолітика

Горбатюк: найважливіші докази проти суддів ОАСК, напевно, вже знищено

Луценко не хотів сваритися з суддями й не дозволив обшукати їхні кабінети.

Горбатюк: найважливіші докази проти суддів ОАСК, напевно, вже знищено
Фото: Макс Требухов

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк вважає, що найважливіші докази у справі проти суддів Окружного адміністративного суду Києва вже знищено.

Про це він сказав у інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Ми клопотали про проведення обшуків безпосередньо в кабінетах цих суддів і всіх осіб, які фігурували у звукозапису, але частину цих обшуків не погодило нам наше керівництво ГПУ. Генпрокурор Юрій Луценко спочатку відмовляв у зустрічах, а потім просто поїхав у відпустку", - сказав він.

Він вважає, що керівництво Генпрокуратури не хотіло сваритися з суддями ОАСК.

"Оскільки така поведінка голови і представників Окружного адміністративного суду Києва з відчуттям повної безкарності, яку можна почути на записах, підтверджувалася зв'язками практично з усіма вищими керівниками державних і правоохоронних органів", - сказав він.

На запитання про те, чи можна вважати, що у зв'язку з цим докази причетності суддів до зловживань утрачено, глава управління спецрозслідування ГПУ відповів ствердно.

"Гадаю, так. Велику частину втрачено. Однак зловживання настільки масштабні, порушень так багато, що неможливо все знищити. Але найважливіші докази, які прямо свідчили про причетність, напевно, вже знищено. Втім, є докази, які побічно свідчать про зловживання, але до них ми маємо ще дістатися", - зазначив Горбатюк.

Нагадаємо, що голові й ряду суддів ОАСК підготували підозри за звинуваченням у втручанні в діяльність державних органів.

За версією слідства, голова суду Павло Вовк зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання у спосіб призначення лояльних членів ВККСУ, залякування та іншими методами.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram