ГоловнаПолітика

Шустер повертається на телеканал "Україна"

Ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" стартує на початку вересня.

Шустер повертається на телеканал "Україна"
Савик Шустер
Фото: kanalukraina.tv

Телеканал "Україна" анонсував "нове соціально-політичне ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Програма вийде в ефір 6 вересня 2019 року й виходитиме щоп'ятниці о 21:00, повідомляється на сайті телеканалу.

"Я повертаюся в нову Україну, країну повну надії і ми розраховуємо, що ця надія відіб'ється в нашій студії. Я радий з того, що буду причетний до змін, які відбуваються в країні", - цитує "Україна" Савіка Шустера.

На початку травня повідомлялося, що Савік Шустер повернувся в Україну. Тоді Шустер заявив журналістам, що в Україну прибув ненадовго - можливо, на тиждень. За його словами, основною метою візиту є зустріч з давнім бізнес-партнером Павлом Єлізаровим. Також Шустер має намір прояснити ситуацію з відкритими в Україні судовими розглядами.

Телеведучий заявив, що тепер живе в одній із країн Азії. Повертатися до роботи в журналістиці він поки що не готовий, але, водночас, цілком від ідеї про створення телеканалу не відмовився.

На початку червня LB.ua повідомляв, що справу Савіка Шустера про ухилення від сплати податків закрито.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року Савік Шустер заявив про закриття власного телеканалу через брак грошей. Перед цим йому анулювали дозвіл на роботу в Україні, але заборона на працевлаштування Шустера була знята судом.

Програма Шустера "Свобода слова" раніше виходила на ICTV, потім на "Інтері" ("Свобода Савіка Шустера"). 2008 року, коли ведучий перейшов на "Україну", ток-шоу змінило назву на "Шустер LIVE". Потім програма перебралася на "Перший національний", потім знову на "Інтер", потім знову на "Перший національний".

З 1 січня 2015 року державний телеканал відмовився продовжувати контракт із Шустером, і він перейшов на телеканал "24".

У лютому 2015 року "24 канал" відмовився від "Шустер Live" після ефіру 13 лютого, коли російський журналіст Максим Шевченко зробив кілька заяв про "каральні операції" та "братовбивчу війну" на Донбасі. Тоді його взяли на 112-й канал, звідки він у вересні 2015 року перейшов на "1+1". Однак програму дуже швидко зняли з ефіру, і вона залишилася на кабельному каналі "3s".

Мер Києва Віталій Кличко запропонував телеведучому вести авторську передачу на телеканалі "Київ".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram