ГоловнаПолітика

На окрузі Балоги на Закарпатті сьогодні перерахують голоси

Різниця між Віктором Балогою і Едгаром Токарем від "Слуги народу" становила 798 голосів.

На окрузі Балоги на Закарпатті сьогодні перерахують голоси
Фото: Макс Левин

Окружна виборча комісія №69 з центром у Мукачеві запланувала процедуру повторного підрахунку голосів на всіх 133 дільницях округу на ранок суботи, 27 липня. Про це повідомляє громадська мережа "Опора".

Рішення про повторний підрахунок голосів ОВК прийняла на підставі заяв кандидата в народні депутати Віктора Балоги («Єдиний Центр») та уповноваженої особи від кандидата в нардепи Едгара Токаря («Слуга народу»).

Балога повідомляє в своїй заяві про порушення на 14 дільничних комісіях і просить про проведення повторного перерахунку голосів на них, а також на всіх ДВК округу.

"На ДВК зафіксовані факти порушення таємниці голосування, які проявилися в присутності в кабінках більш як однієї людини; кількість виборчих скриньок була меншою, ніж встановлено нормами, а приміщення для голосування були фізично непридатними до кількості виборців; зафіксовані випадки надання виборцями бюлетенів без передбачених Законом документів", - йдеться в заяві Балоги.

У штабі Едгара Токаря заявили, що їх команда зафіксувала понад 30 порушень в день голосування, склала на них акти і написала скарги.

За їхньою інформацією, поліція Закарпатської області відкрила кримінальне провадження про невідповідне поводження з виборчою документацією.

"Мали місце факти опускання виборчого бюлетеня до виборчої скриньки за виборців іншими особами, а також голосування особами, які не мали права голосу, або не були включені до списків виборців", - йдеться в заяві Токаря.

Згідно з оприлюдненими ЦВК 26 липня результатами голосування в одномандатному округу №69, лідером став кандидат Віктор Балога (35,81%), на другій позиції - кандидат Едгар Токар (34,47%). Різниця між кандидатами склала 798 голосів.

Раніше повідомлялося, що з трьох братів Балог в нове скликання Ради потрапив тільки один. Павло і Іван програли вибори без шансів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram