ГоловнаПолітика

Кличко заявив, що Богдан нав'язував йому "смотрящого"

"Були озвучені прізвище пана Вавриша й пана Ткаченка".

Кличко заявив, що Богдан нав'язував йому "смотрящого"
Фото: пресс-служба президента

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан намагався змусити його координувати свої дії із забудовником Андрієм Вавришем або директором "1+1 медіа" Олександром Ткаченком.

Про це він повідомив на пресконференції в п'ятницю, скликаній у зв'язку з планами Офісу президента розділити посади голови КМДА й мера Києва.

"Пан Богдан заявив, що я повинен коригувати свої дії щодо процесів у місті, з двома персоналіями на мій вибір. Були озвучені прізвища пана Вавриша та пана Ткаченка. Цей дзвінок був 2-3 тижні тому. Я запитав: "Скажіть, пане Богдане, які офіційні посади в них і яку роль вони повинні мати в консультаціях", - сказав Кличко.

Мер розповів, що останнім часом він мав кілька зустрічей з Богданом, також він двічі зустрічався і з президентом Володимиром Зеленським.

Кличко вчергове наголосив, що поділ посад і запровадження в столиці двовладдя буде неконституційним.

"Справа не в прізвищах і не в тому, що Кличко чіпляється за крісла, а в ключових принципах. Ідеться про наступ на самоврядування, про згортання реформ децентралізації", - сказав Кличко.

"Киян хочуть позбавити права обирати владу у своєму місті. Щоб загорнути це в товарну упаковку, пішли в хід різні способи - від маніпулювання законом до бруду проти влади, обрану киянами", - додав Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram