ГоловнаПолітика

"Слуга народу" вимагатиме перерахунку голосів у п'яти округах

Партія стверджує, що під час підрахунку голосів зіткнулася з широким спектром різних інцидентів.

"Слуга народу" вимагатиме перерахунку голосів у п'яти округах

Партія "Слуга народу" вимагатиме перерахунку голосів у п'яти округах країни. Про це йдеться на фейсбуці партії.

"За час парламентських виборів ми зіткнулися не просто з низкою проблем, а з величезною купою різних інцидентів у різних округах", - сказано в повідомленні.

Крім того, "Слуга народу" опублікувала перелік округів і причин, через які вимагає перерахунку.

У Кривому Розі в 37 окрузі порушено дві кримінальні справи про фальсифікації, тому завтра суд повинен прийняти рішення про визнання дій ОВК незаконними. Як зазначають у партії, різниця між кандидатами колосальна - близько 800 голосів.

У 64 окрузі в Житомирській області ЦВК встановила програш кандидата від "Слуги народу" з різницею в 550 голосів. Партія вважає, що це фальсифікація і подала в суд, щоб ОВК прийняла рішення про перерахунок голосів.

У закарпатській області в 69 окрузі "зафіксовано багато порушень. На жаль, ОВК не хоче погоджуватися з постановою про перерахунок голосів на всіх 133 дільницях", - зазначає партія.

Крім того, "Слуга народу" наполягає на перерахунку голосів в 106 окрузі в Луганській області, в 119 окрузі Львівської області, в 198 окрузі Черкаської області і в 207 окрузі Чернігівської, де, за словами партії, ОВК затягує підрахунок голос і вже не раз змінювала окремих членів комісії і весь склад комісії.

Нагадаємо, у виборчому окрузі №105 в Луганській області, де програв брат Медведчука, також провели підрахунок голосів. У відділ поліції звернувся член ОВК, який повідомив про можливе порушення виборчого законодавства.

На сайті ЦВК уже були результати підрахунку 100% голосів на всіх шести виборчих дільницях, розташованих на 105 окрузі, але, за словами заявника, опрацювання протоколів за результатами голосування на виборчих дільницях не проводили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram