ГоловнаПолітика

Екіпаж затриманого в Україні танкера повертається в Росію

Час повернути українських полонених моряків.

Екіпаж затриманого в Україні танкера повертається в Росію
Фото: bessarabiainform.com

Екіпаж із 15 осіб, затриманого Україною російського танкера Neyma в Одеській області, повертається в Росію. Про це повідомила представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (Україна - Росія - ОБСЄ) Ірина Геращенко на фейсбуці.

"Сьогодні СБУ, прикордонники і військова прокуратура затримали в наших водах російське судно, яке незаконно блокувало українське судноплавство. Згодом російський екіпаж відпустили. Настав час відпустити українських моряків! Тим більше, кроки для збереження обличчя РФ українська влада і делеговані учасники переговорів - зробили", - написала вона.

Нагадаємо, учора, 24 липня, СБУ та військова прокуратура затримали російський танкер Neyma (зараз називається Nika Spirit), який 25 листопада 2018 року блокував українські військові кораблі в Керченській протоці, саме його дії призвели до захоплення українських кораблів і полону їхніх екіпажів.

Після затримання на танкері провели обшук і вилучили документи, записи радіоперемов під час конфлікту й бортових журналів з метою встановлення фактичних обставин 25 листопада 2018 року. Судно РФ визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Дізнавшись про це, Росія почала знову погрожувати Українській державі, обіцяючи «наслідки».    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram