ГоловнаПолітика

На Гройсмана подали в суд через назву його партії

ВГО "Українська стратегія" не хоче асоціюватися з партією прем'єра.

На Гройсмана подали в суд через назву його партії
Фото: strategy.ua

Всеукраїнська громадська організація "Українська стратегія" подала в суд на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана через назву його партії.

Про це йдеться в заяві організації.

"ВГО «Українська стратегія» звернулася з позовом до прем'єр-міністра з вимогою визнати протиправними дії Володимира Гройсмана під час публічної презентації політичної партії з використанням назви «Українська стратегія» і зобов'язати прем'єр-міністра спростувати інформацію про участь у передвиборній кампанії партії під назвою «Українська стратегія». А надалі, зокрема в ЗМІ, використовувати реальну назва партії «Українська стратегія Гройсмана», не підміняючи неповною назвою "Українська стратегія", - сказано в ній.

Громадська організація заявила, що неодноразово критикувала дії уряду з питань економіки, енергетики, ядерної безпеки, військово-промислового комплексу і не хоче, щоб її назва асоціювалося з керівником цього Кабміну.

"Беручи до уваги той факт, що напрацювання ВГО «Українська стратегія» регулярно здобувають підтримку міжнародних експертів, а керівник ВГО «Українська стратегія» Анатолій Пінчук, відомий експерт і суспільно-політичний діяч, належить до категорії національних громадських діячів, це підсилює ефект ставлення іноземних партнерів до організації", - сказано в заяві.

"Українська стратегія" - всеукраїнська громадська організація, яка об'єднує профільних експертів і громадських діячів. Вона була створена і зареєстрована 2 лютого 2009 року.

Спеціалізація - розробка концепцій, програм, інших документів з метою успішного ефективного розвитку України, залучення до цього інших громадських об'єднань і громадян, пропаганда цих пропозицій у суспільстві та лобіювання в органах влади. Організація створила цілий ряд законопроєктів, концепцій державних програм розвитку.

Також ВГО "Українська стратегія" тісно співпрацює з американськими організаціями і є партнером депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі США та Національним демократичним інститутом.

До складу правління організації входив юрист і політик Віктор Мусіяка, який недавно помер.

Партія "Українська стратегія Гройсмана" була створена під парламентські вибори 2019 року, на яких вона посіла 9-те місце з результатом 2,41% голосу.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram