ГоловнаПолітика

"Богдан Моторс" попросив про захист у послів країн G7 і ЄБА через тиск НАБУ

Дії НАБУ нібито нагадували силову роботу проти терористичних угруповань.

"Богдан Моторс" попросив про захист у послів країн G7 і ЄБА через тиск НАБУ
Фото: stockworld.com.ua

Компанія "Богдан Моторс" повідомила країнам "Великої сімки" і офісу Європейської Бізнес Асоціації про "політично мотивовані дії" на адресу підприємств компанії з боку Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це повідомив прессекретар корпорації Сергій Красуля агентству "Інтерфакс-Україна".

Заяви з викладом ситуації надіслано в посольства зазначених країн і в офіс ЄБА.

За його словами, у зверненнях йдеться про перебіг подій 19 і 24 липня, коли працівники НАБУ "шляхом організації тотальних слідчих дій" паралізували роботу керуючої компанії "Богдан Моторс".

"Сьогодні, створюючи штучну картинку для TV за надуманими фактами, на одного з найбільших автовиробників намагаються навісити ярлики вигаданих корупційних схем. Такі дії шкодять діловій репутації компанії і бізнес-клімату держави", - стверджують у компанії.

Зазначено, що дії НАБУ нагадували радше силову роботу проти терористичних угруповань (до слідчих дій було залучено особовий склад у повному екіпіруванні зі стрілецькою автоматичною зброєю).

Крім того, в постійних обшуках компанія підозрює повну або часткову паралізацію роботи "Богдан Моторс", підприємства якої залучені до виконання державного оборонного замовлення і контрактів, фінансованих Європейським банком реконструкції та розвитку.

"Змушені просити у вас захисту, просимо негайно донести інформацію дипломатичними каналами до відповідних органів країни акредитації та повідомити нам про вжиті заходи", - зазначено в заявах, які підписав гендиректор "Богдан Моторс" Віталій Старосуд.

Нагадаємо, раніше НАБУ вилучило документи під час обшуків у спортивному клубі "5 елемент" і автомобільної компанії "Богдан Моторс". "Богдан" заявив, що вважає обшуки політичним тиском.

У 2018 році "Богдан Моторс" реструктуризував заборгованість у розмірі 1,3 млрд гривень перед Укрексімбанком на 13 років.

24 липня 2019 року НАБУ знову почало обшуки в офісі "Богдан Моторс" на Рибальському півострові в Києві. За словами інформованого джерела, обшуки прохоили в рамках так званої справи Укрексімбанку.

У самій корпорації зазначили, що йдеться про реструктуризацію кредиту, яка була відкритою.

За даними ЗМІ, корпорація "Богдан Моторс" контролюється колишнім заступником секретаря РНБО Олегом Гладковським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram