ГоловнаПолітика

МЗС закликало міжнародне співтовариство засудити вирок Верховного Cуду РФ українцеві Грибу

Україна вимагає звільнити всіх громадян, утримуваних у РФ.

МЗС закликало міжнародне співтовариство засудити вирок Верховного Cуду РФ українцеві Грибу
Павел Гриб
Фото: unn.com.ua

Міністерство закордонних справ закликає міжнародне співтовариство засудити вирок Верховного суду Росії у вигляді шести років позбавлення волі українцю Павлу Грибу.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС.

"Російський суд зухвало відхилив аргументи адвокатів про відсутність доказової бази і складу злочину в діях Павла, підтримав сфабриковані звинувачення в терористичній діяльності і безсоромно відправив молодого хлопця на 6 років в колонію. Це рішення російського суду, як і всі рішення щодо інших безпідставно засуджених в РФ громадян України, в очах усього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії будь-якого правосуддя і справедливості", - йдеться в заяві.

МЗС закликає міжнародне співтовариство засудити неправомірне рішення російського суду щодо громадянина України Гриба і вимагати безумовного звільнення всіх українських громадян, яких кремлівський режим тримає в заручниках на території РФ і в окупованому українському Криму.

Нагадаємо, Гриб потрапив в руки російських силовиків після того, як у вересні 2017 року з'їздив в Білорусь, куди поїхав на зустріч до подруги, з якою познайомився в інтернеті. Він нібито переконував дівчину підірвати саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі. Пізніше Гриба знайшли в краснодарському СІЗО.

У березні 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Гриба до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Сьогодні, 23 липня Верховний суд РФ підтвердив цей вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram