ГоловнаПолітика

Печерський суд призначив лінгвістичну експертизу інтерв'ю Коломойського "Схемам"

Експерти повинні встановити, чи погрожував Коломойський життю та здоров'ю громадян США Ігорю Фруману і Іллі Парнасу.

Печерський суд призначив лінгвістичну експертизу інтерв'ю Коломойського "Схемам"
Игорь Коломойский
Фото: стоп-кадр из видео

Печерський районний суд Києва призначив лінгвістичну експертизу мови бізнесмена Ігоря Коломойського в інтерв'ю програмі "Схеми: корупція в деталях" для можливого встановлення погроз убивством щодо двох громадян США. Йдеться про Ігоря Фрумана і Льва Парнаса, які є клієнтами адвоката Рудольфа Джуліані.

Про це йдеться в матеріалах суду, повідомило агентство "Українські новини".

Головне слідче управління Національної поліції розслідує справу від 10 червня за фактом погроз убивством двом громадянам США за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу. Досудове розслідування встановило, що в Нацполіцію надійшло повідомлення від громадян США Ігоря Фрумана і Льва Парнаса про вчинення кримінального злочину проти них.

Під час інтерв'ю журналістам програми "Схеми: корупція в деталях" у ресторані Catch у Києві, яке було опубліковано у відкритих джерелах, на їхню адресу були висловлені погрози життю та здоров'ю.

17 липня Печерський райсуд призначив у справі судову лінгвістичну експертизу, проведення якої доручив експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Експерти повинні встановити:

  • чи містяться в тексті інтерв'ю з боку Коломойського висловлювання, які свідчать або вказують на прямі загрози життю і/або здоров'ю Фрумана і Парнаса; якщо вони є, то в яких саме словах і виразах це проявляється;
  • чи містяться в тексті інтерв'ю висловлювання, які свідчать або вказують на приховані загрози життю і/або здоров'ю Фрумана і Парнаса; якщо вони є, то в яких саме словах і виразах це проявляється;
  • чи містяться в тексті інтерв'ю інші вирази, які можуть бути сприйняті як загрози життю і/або здоров'ю Фрумана і Парнаса; якщо вони є, то в яких саме словах і виразах.

Нагадаємо, раніше адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував візит в Україну через те, що в оточенні президента Зеленського "є вороги США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram