ГоловнаПолітика

"Слуга народу" має намір оскаржити результати виборів у 10 округах

Зокрема, йдеться про округи Пашинського та Балоги.

"Слуга народу" має намір оскаржити результати виборів у 10 округах
Фото: Николай Лазаренко

Партія "Слуга народу" заявляє про наміри оскаржити в судах результати виборів у 10 округах.

Про це повідомили в пресслужбі політсили в Facebook.

"Ми плануємо оскаржити результати виборів у 10 округах, де було виявлено найбільші порушення під час голосування! Хоча підкуп виборців було зафіксовано більш ніж у 30 округах, однак вплинути на результати голосування це може тільки в 102", - зазначено в повідомленні.

Керівник передвиборного штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що "в цих округах зараз збирають матеріали для звернень в окружну комісію, потім - для судових розглядів, а потім - звернень до ЦВК зі скаргами про визнання результатів на окремих дільницях недійсними або невизнання результатів в окрузі".

Так, у політсилі зазначили, що на 78-му окрузі в Запорізькій області зафіксували багато випадків підкупу виборців, унаслідок чого отримано 3000 недійсних бюлетенів. На 64-му окрузі в Житомирській області, де програє Сергій Пашинський, "відбуваються незрозумілі події і з'являються тітушки".

У Закарпатській області на 68-му і 69-му округах (в останньому з незначним відривом від кандидата від "Слуги народу" переміг нардеп Віктор Балога) зафіксовано багато порушень і масовий підкуп; у Львівській області в 119-му окрузі на 17 ділянках зафіксовано підкуп членів ДВК; у Вінницькій області в окрузі №15 є факти підкупу виборців.

Багато порушень зафіксовано в Луганській області. Зокрема, на одному з округів кандидат роздавав цукор. До проблемних зарахували також 146-й і 137-й округи.

Раніше повідомляли, що Національна поліція на округ Пашинського відправила спецназ і вертоліт через інформацію, що в окрузі можуть бути провокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram