ГоловнаПолітика

Екс-регіонал Святаш програв вибори кандидату від "Слуги народу"

За Андрія Одарченка проголосували 44,41% харків'ян.

Екс-регіонал Святаш програв вибори кандидату від "Слуги народу"
Фото: segodnya.ua

Депутат Верховної Ради VII і VIII скликань і співвласник корпорації "АІС" Дмитро Святаш не пройшов у нове скликання парламенту. В одномандатному виборчому окрузі №170 (Московський район Харкова) він програв Андрію Одарченкові, який балотувався від "Слуги народу".

За результатами обробки 100% протоколів, Одарченко здобув впевнену перемогу - за нього проголосували 31681 харків'ян (44,41%), тоді як Святаш набрав лише 29,77%.

Андрію Одарченку 41 рік. Він декан факультету управління торгово-підприємницькою і митною діяльністю Харківського державного університету харчування та торгівлі, безпартійний.

Як відомо, на виборах в Раду екс-регіонал Святаш вчергове змінив партійну приналежність - його висунула "Опозиційна платформа - За життя".

Як відомо, Дмитро Святаш і його бізнес-партнер Василь Поляков є співвласниками скандально відомої корпорації "АІС", яка протягом 10 останніх років відмовляється повертати кредити на загальну суму в кілька мільярдів гривень найбільшим українським банкам. Понад 2 млрд грн Святаш з Поляковим винні тільки "УкрСиббанку".

За два дні до дня голосування, 19 липня 2019 року, Печерський районний суд Києва в рамках кримінального провадження відправив під домашній арешт двох топ-менеджерів корпорації "АІС" - Олександра Пугача і Олександра Яременка.

Раніше повідомляли, що у Харкові кандидат від "Слуги народу" обійшов екс-регіонала Мисика на 308 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram