ГоловнаПолітика

Вакарчук просить Зеленського й Авакова захистити підрахунок голосів в окрузі, де ОВК, імовірно, фальсифікує результати

Згідно з екзит-полами, округ вигравала кандидатка від "Голосу" Васильченко, а ОВК показує перемогу самовисуванця Дубневича.

Вакарчук просить Зеленського й Авакова захистити підрахунок голосів в окрузі, де ОВК, імовірно, фальсифікує результати
Фото: Макс Требухов

Політична партія "Голос" закликає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і Національну поліцію вжити заходів для забезпечення встановлення чесного результату виборів в одномандатному виборчому окрузі №118, де конкурують кандидатка від "Голосу" Галина Васильченко і самовисуванець Богдан Дубневич. Про це сьогодні на брифінгу заявив лідер "Голосу" Святослав Вакарчук.

"Я як лідер партії "Голос" хотів би звернутися до всіх правоохоронних органів, зокрема до міністра внутрішніх справ, з проханням узяти під свій контроль ситуацію, вжити всіх необхідних заходів і запобігти крадіжкам голосів", - сказав він.

За результатами екзит-полу, Васильченко випереджала Дубневича з розривом 13,4% - з результатом 36,3%, у Дубневича було 22,9% голосів. Станом на 14:30 сайт Центральної виборчої комісії (ЦВК) констатує, що в цьому окрузі лідирує Дубневич із результатом 33,04%, у Васильченко - 29,66%.

"Я хотів би, зрештою, звернутися до президента Володимира Зеленського як гаранта Конституції - захистити вільне волевиявлення українських громадян. Від його позиції і від його реакції залежить перший день нової української політики", - заявив Вакарчук.

За словами лідера партії, Окружна виборча комісія (ОВК) додатково направляє на уточнення протоколи дільничних виборчих комісій (ДВК), де раніше лідирувала кандидатка від "Голосу", посилаючись на вигадані технічні підстави.

"Як буде діяти окружна комісія, яка вже зараз, порушуючи вимоги закону, оголосила перерву у своєму засіданні, яке, відповідно до закону про народних депутатів, має бути безперервним? Це дає нам підстави вже зараз говорити про загрозу зриву виборів або, можливо, про загрозу фальсифікації виборів у цьому одномандатному виборчому окрузі", - підкреслив юрист партії Володимир Венгер.

Нагадаємо, депутат Ради Ярослав Дубневич (фракція БПП), брат кандидата в депутати Богдана Дубневича, як самовисуванець виграв вибори Ради в одномандатному виборчому окрузі №120 (Городоцький район) у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram