ГоловнаПолітика

Разумков натякнув, що "Слузі народу" не потрібна коаліція

Поки що говорити про коаліцію не доводиться, оскільки у "Слуги народу" хороші результати.

Разумков натякнув, що "Слузі народу" не потрібна коаліція
Фото: EPA/UPG

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков повідомив, що формування коаліції у Верховній Раді буде залежати від того, якими будуть підсумкові результати парламентських виборів. Однак імовірно, що політсилі і не потрібно буде об'єднуватися з іншими партіями. Про це Разумков сказав на брифінгу 22 липня, передає "Українська правда".

Він зазначив, що "Слуга народу" відкрита до діалогу, але слід виходити з остаточних результатів інших партій. Окрім того, співпрацювати політсила зможе з усіма партіями, з якими ідеологічні погляди збігатимуться в базовому баченні розвитку України.

"Але поки що говорити про коаліцію, мабуть, годі й говорити, оскільки ми бачимо доволі непогані наші результати. І ми ще не до кінця бачимо результати наших колег чи опонентів по Верховній Раді", - додав Разумков.

На запитання, чи підтримала б партія "Слуга народу" Святослава Вакарчука на пост прем'єр-міністра, Разумков сказав, що голову уряду пропонує коаліція, про склад якої говорити наразі не доводиться.

"Давайте подивимося результати "Голосу" і результати "Слуги народу". Думаю, в нашій команді достатньо людей, які можуть відповідати тим викликам, які є в країні. У нас є по 2-3 людини на кожну посаду", - підкреслив лідер партії, проте прізвища кандидатів він не назвав.

Нагадаємо, ще вчора, 21 липня, президент Володимир Зеленський запросив Святослава Вакарчука до розмови про формування коаліції "Слуги народу" і "Голосу" у Верховній Раді IX скликання.

Згідно з результатами 50,24% опрацьованих електронних протоколів, у Верховну Раду проходять: "Слуга народу" - 42,44% голосів виборців, "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) - 12,87%, "Європейська солідарність" - 8,65%, ВО "Батьківщина" - 8,02%, "Голос" - 6,39%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram