ГоловнаПолітика

Підкуп виборців став ключовою проблемою на виборах Ради, - КВУ

"Ще один виборчий цикл - і в Україні не залишиться жодного села без дитячого спортмайданчика".

Підкуп виборців став ключовою проблемою на виборах Ради, - КВУ
Фото: Предоставлено Катериной Одарченко

Комітет виборців України заявляє, що підкуп виборців став ключовою проблемою на позачергових виборах Верховної Ради.

Про це повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель на пресконференції, передають "Українські Новини".

"На думку нашої організації, підкуп залишається однією з ключових проблем на українських виборах. Ми бачили на українських виборах розквіт усіх технологій - масове засипання шкіл і дитячих садів солодощами, ми бачили технології непрямого підкупу у вигляді продовольчих наборів, у вигляді надання безкоштовних туристичних послуг, використання псевдодоброчинності у вигляді встановлення дитячих спортивних майданчиків. Я гадаю, що ще один виборчий цикл - і в Україні не залишиться жодного села без дитячого спортивного майданчика. Мажоритарники і майбутні мажоритарники закриють це питання цілковито", - сказав він. 

За словами Кошеля, у день виборів кандидати також використовували технології підкупу виборців і це пов'язано з коротким періодом виборчої кампанії.

У КВУ зазначають, що в разі підписання президентом Володимиром Зеленським Виборчого кодексу, нова виборча система допоможе зменшити випадки підкупу виборців.

Нагадаємо, раніше КВУ зазначав, що особливістю виборчої кампанії на позачергових виборах до Ради було проведення концертів на підтримку політичних сил чи кандидатів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram