ГоловнаПолітика

Комітет виборців заявив про втручання поліції у виборчий процес у двох округах у Чернігівській області

Дії поліції в КВУ вважають політично мотивованими.

Комітет виборців заявив про втручання поліції у виборчий процес у двох округах у Чернігівській області
Фото: nikvesti.com

Спостерігачі Комітету виборців України заявили про втручання поліції у виборчий процес у в.о. 207 і 210 у Чернігівській області.

Про це повідомляє КВУ на своїй сторінці у фейсбуці.

За повідомленням спостерігачів КВУ, 19 липня під час засідання ОВК №207 (центр - м. Корюківка), на якому відбувалася передача виборчої документації дільничним виборчкомам, представники Національної поліції на три години заблокували роботу комісії. Офіційною причиною було вказано проведення слідчих дій щодо законності встановлення камер відеоспостереження.

Члени ОВК сприйняли блокування як тиск на комісію, у зв'язку з чим голова ОВК написав заяву в Державне бюро розслідувань.

Окрім того, 21 липня заступник голови ОВК №207 Андрій Чефранов повідомив, що представники поліції здійснюють перевірку особистих речей громадян на вході в приміщення ОВК. Причиною цього було зазначено безперервні анонімні повідомлення щодо можливих замінувань.

"Також у день голосування у в.о. 210 були факти вилучення представниками поліції особистих речей (планшетів) декількох представників громадської організації, яка проводила екзит-пол у межах виборчого округу. Адвокат громадської організації звернувся із заявою в ДБР про зловживання представниками поліції службовими повноваженнями", - йдеться в повідомленні.

На думку спостерігачів, такі дії представників поліції значною мірою можна трактувати як політично мотивовані, зазначають у Комітеті виборців.

Раніше повідомляли, що поліція взяла всі окружні виборчі комісії під цілодобову охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram