ГоловнаПолітика

ЦВК відмовилася розпустити ОВК на окрузі, де балотуються Кононенко й Дубінський

ЦВК звернула увагу членів ОВК на кримінальну відповідальність за невиконання обов'язків.

ЦВК відмовилася розпустити ОВК на окрузі, де балотуються Кононенко й Дубінський
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія відмовилася достроково припинити повноваження окружної виборчої комісії округу №94 (Обухівський і Васильківський райони Київської області), але звернула увагу її членів на кримінальну відповідальність за невиконання своїх обов'язків без поважної причини.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК.

ЦВК отримала скаргу від партії "Об'єднання "Самопоміч" на бездіяльність ОВК, яка не розглядала подання партії про заміну її членів у дільничних комісіях.

ЦВК зобов'язала ОВК розглянути це питання до 11:00, проте комісія не виконала вимогу в установлений термін, чим порушила права суб'єктів виборчого процесу.

Водночас о 14:30 вона зібралася на засідання і провела заміну.

Також невиконання постанови ЦВК призвело до дестабілізації роботи ОВК, і вона не передала вчасно до ЦВК даних про кількість виборців округу.

"Визнати протиправною бездіяльність ОВК щодо виконання постанови ЦВК. Акцентувати ОВК на неприпустимості порушення законодавства. Звернути увагу членів ОВК на кримінальну відповідальність за ухилення від роботи в комісії без поважних причин", - постановила ЦВК.

ЦВК констатувала порушення ОВК №94 вимог законодавства, однак, з огляду на необхідність своєчасного встановлення результатів виборів в окрузі вирішила не припиняти достроково повноваження її членів.

Нагадаємо, до одномандатного виборчого округу №94 входять міста обласного підпорядкування Васильків та Обухів, а також Васильківський і Обухівський райони Київської області. За мажоритарною системою тут балотуються до Ради Ігор Кононенко, який у травні вийшов з президентської партії "Європейська солідарність" і Олександр Дубінський, висунутий "Слугою народу". Ігор Мосійчук, який балотувався по цьому округу, знявся з виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram