ГоловнаПолітика

Порошенко: стратегія Зеленського - це кіт у мішку

"Я вважаю, що ми вже перебуваємо в кризі".

Порошенко: стратегія Зеленського - це кіт у мішку
Фото: Михаил Палинчак

Колишній президент Петро Порошенко порівняв стратегію свого наступника Володимира Зеленського з "котом у мішку".

Про це він сказав у інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF.

"Ніхто не знає [що відбувається тепер в Україні], оскільки стратегія нашого нового президента - це, як ми називаємо в Україні, кіт у мішку", - висловився експрезидент.

При цьому Порошенко вважає, що в Україні почалася політична криза.

"Я вважаю, що ми вже перебуваємо в кризі, оскільки після президентських виборів президент закликав до дострокових виборів з сумнівної причини, хоча парламенту залишалося працювати всього кілька місяців. Це вже криза. Президент наполягає на тому, що прем'єр-міністр має піти. І той уже сидить на спакованих валізах", - сказав експрезидент.

Порошенко додав, що готовий підтримувати політику Зеленського, якщо той продовжить курс на євроінтеграцію, і готовий піти в жорстку опозицію, якщо побачить загрозу національним інтересам з боку президента.

"Ми єдина політична партія, яка формулює чітку стратегію: ми за Європу, європейську та євроатлантичну інтеграцію. І якщо президент Зеленський реалізує те, що заявив, я обов'язково піду з ним до Європи. Якщо президент Зеленський спробує замінити справді важку роботу над реформами розмовами або, ще гірше, залишить владу олігархам, які фінансували його виборчу кампанію, то я буду його жорстким опонентом. Тому що я буду захищати свою країну. Це не питання взаємин двох провідних політиків, це питання національних інтересів держави", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що партія "Європейська солідарність" Петра Порошенка пройшла до Верховної Ради, набравши, за даними екзит-полів, близько 9% голосів виборців. У "Слуги народу" - близько 42-44%.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram