ГоловнаПолітика

Зеленський пообіцяв, що "Слуга народу" внесе законопроект про імпічмент

Зеленський подавав власний законопроект про імпічмент.

Зеленський пообіцяв, що "Слуга народу" внесе законопроект про імпічмент
Фото: Макс Левин

Одним із перших законопроєктів, який внесе партія "Слуга народу", буде про імпічмент президента. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час брифінгу в штабі партії, передає кореспондент LB.ua.

«Відкритий нормальний (закон), щоб якщо непорядна людина стане президентом, її могли зняти», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, за даними перших екзит-полів, до Верховної Ради проходять п'ять партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська Солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

6 червня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроєкт про тимчасові слідчі комісії, в якому перед фінальним голосуванням ухвалили розділ про імпічмент.

Згідно з прийнятим законом, Верховна Рада створює спеціальну слідчу комісію відповідно до ст.111 Конституції України для проведення розслідування обставин вчинення Президентом України державної зради чи іншого злочину.

Для ініціювання імпічменту та створення ССК необхідно зібрати не менш ніж 300 підписів депутатів. Законопроєкт прописує повноваження ССК, а також умови для призначення спеціального прокурора і його повноваження.

При цьому наприкінці травня президент Володимир Зеленський подав власний законопроєкт про імпічмент. Його представник у парламенті Руслан Стефанчук говорив, що імпічмент повинен регулюватися окремим законом і не може бути прописаний у законі про тимчасові слідчі комісії.

Зеленський пропонував Верховній Раді прийняти законопроєкт про імпічмент разом зі зняттям депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram