ГоловнаПолітика

Агітація в день тиші і підкуп членів ОВК: політики повідомляють про порушення в регіонах

У Лозовій мер нібито агітував за одного з кандидатів, а в окрузі, можливо, був підкуп членів комісії.

Мера Лозової Сергія Зеленського викликають на допит через агітацію одного з кандидатів в народні депутати в "день тиші". Поліцейські вручили йому повістку ввечері 20 липня. Про це написав сам Зеленський на своїй сторінці в фейсбуці.

На думку правоохоронців, мер міста агітував на користь одного з кандидатів в нардепи на зустрічі з активом громадської організації "Союз Чорнобиль" і "Союз афганців". Сам Зеленський подібні звинувачення відкидає.

"Повідомляю, після відвідин храму (де були, до речі, також два кандидати в народні депутати), на запрошення голови ГО «Союз Чорнобиль» Дяченка О.М., приїхав відповісти на питання щодо соціального захисту чорнобильців. Відразу повідомив, щоб не було питань щодо виборів. Відповів на запитання (це мій обов'язок) і поїхав. У чому порушення Закону, відповідь, я думаю, отримаю, від слідчого", - написав Зеленський.

В Харківській області кандидат в депутати Олексій Кучер заявив про можливий підкуп членів Окружної виборчої комісії - їм нібито роздали по 50 тис. гривень.

"За ці гроші він хоче отримати підрахунок голосів на свою користь. Також гроші намагаються дати представникам дільничних виборчих комісій. ... Я звертаюся до глави поліції Харківської області Валерія Сокуренка з вимогою вжити заходів і не допустити фальсифікацій", - написав Кучер.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходять дострокові вибори до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram