ГоловнаПолітика

Голосування за кордоном: українці голосують у Бельгії, Туреччині та Молдові

Обстановка на дільницях спокійна, черг немає.

Голосування за кордоном: українці голосують у Бельгії, Туреччині та Молдові
Фото: EPA/UPG

Громадяни України, які проживають на території Республіки Молдова, включаючи її Придністровський регіон, голосують на дострокових виборах народних депутатів України на двох виборчих дільницях - при Посольстві України в Кишиневі і в Консульстві в місті Бєльці.

Про це повідомляє агентство "Укрінформ".

Як зазначила голова виборчої комісії при посольстві України в Молдові Олена Крондева, виборчі дільниці відкрилися у встановлений Центрвиборчкомом час, голосування проходить в нормальному режимі, жодних інцидентів і скарг з боку виборців не зареєстровано.

У виборчі списки на двох дільницях в Молдові внесені понад 65 тис. громадян України з правом голосу.

На закордонній виборчій дільниці №900006 - в Брюсселі, на території Посольства України в Бельгії, позачергові вибори народних депутатів проходять спокійно, черг і ажіотажу не спостерігається. На дільниці зареєстровано понад дві тисячі виборців.

У Туреччині працює три виборчі дільниці, де українці можуть проголосувати на виборах до парламенту: в Анкарі, Стамбулі та Анталії, загальна кількість виборців у списках 1135.

Станом на 12.00 за місцевим часом в Анкарі проголосували 15% виборців. Це дещо менш активна явка, ніж на президентських виборах.

Посольство України в Анкарі сьогодні перебуває під посиленою охороною.

Нагадаємо, сьогодні українці голосують за партійні списки в загальнодержавному окрузі, а в одномандатних округах на території України - за індивідуальних кандидатів-мажоритарників. Загалом голосування проходить спокійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram