ГоловнаПолітика

Верховний Суд повторно відмовив у реєстрації Онищенкові кандидатом на виборах

Обставини, які Шостий апеляційний суд визнав новими, були відомі ще під час першої відмови в реєстрації.

Верховний Суд повторно відмовив у реєстрації Онищенкові кандидатом на виборах
Фото: jetsettler.ua

Верховний Суд задовольнив апеляцію ЦВК на рішення Шостого адмінсуду Києва, який зобов'язав комісію зареєструвати Олександра Онищенка кандидатом у депутати, повідомила пресслужба Центральної виборчої комісії.

"Рішенням Верховного Суду від 21 липня 2019 р. задоволена апеляційна скарга ЦВК, яку комісія подала на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2019 р., якою ЦВК зобов'язали зареєструвати Онищенка О.Р. кандидатом у народні депутати у ОВО №93", - сказано в повідомленні.

Верховний Суд прийшов до висновку, що обставини, на які посилався Онищенко - навчався за кордоном, - і які були визнані Шостим апеляційним адміністративним судом нововиявленими, існували на момент прийняття судового рішення.

У своєму рішенні Верховний Суд встановив, що надання неналежної правової оцінки встановленим фактичним обставинам справи привело Шостий апеляційний адміністративний суд до хибного висновку.

Нагадаємо, 19 липня Шостий апеляційний суд дозволив народному депутату-втікачеві Олександру Онищенку балотуватися у Верховну Раду.

26 червня Верховний Суд України визнав законною відмову Центральної виборчої комісії в реєстрації кандидатом у нардепи на позачергових виборах до Верховної Ради Олександра Онищенка.

ЦВК відмовилася реєструвати Онищенка кандидатом у депутати. Під час чергового засідання 15 червня ЦВК прийняла рішення відмовити Онищенкові в реєстрації кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №93.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram