ГоловнаПолітика

Спостерігачі "Опори" зі самого ранку зафіксували низку процедурних порушень на дільницях

Дві комісії почали роботу завчасно, в одному з округів члени комісії не склали присягу.

Спостерігачі "Опори" зі самого ранку зафіксували низку процедурних порушень на дільницях
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі громадської мережі "Опора" зі самого ранку повідомляють про процедурні порушення під час голосування на дострокових виборах у Верховну Раду. Список подій опубліковано на сайті "Опори".

За даними спостерігачів, дві комісії в 37 виборчому окрузі (Дніпропетровська область) почали ранкові засідання раніше від установленого терміну. В одному випадку комісія вирішила розпочати засідання на 25 хвилин раніше, оскільки в сейфі забули якісь документи, в іншому випадку засідання почалося ще до прибуття спостерігача "Опори".

У 29 виборчому окрузі члени комісії не склали присягу перед початком роботи, але зробили це після нагадування з боку спостерігача.

У 76 окрузі (Запоріжжя) члени комісії зіпсували бюлетені неправильним штампом «Вибув», сьогодні вранці на ділянці замінили 558 бюлетенів. Напередодні бюлетені, проштамповані "Вибув", замінювали і на інших дільницях.

У 86 окрузі на Херсонщині опечатаний сейф і інші речі ДВК №650466 зберігався в приміщенні сільської ради, і тільки перед ранковим засіданням комісії все перенесли до сільського клубу, де розташована дільниця.

На Волині спостерігач не зміг потрапити на ранкове засідання дільничної виборчої комісії спецдільниці в місті Ківерці, оскільки члени комісії вирішили працювати в іншому приміщенні. Замість фізіотерапевтичного відділення, де є відповідна табличка, комісія почала засідання в актовій залі.

Нагадаємо, голосування відбувається за змішаною системою: виборець повинен вказати партію, список якої підтримує, а також кандидата, висунутого у своєму окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram