ГоловнаПолітика

Після виборів президента проросійська "п'ята колона" активізувалася для реваншу, - Порошенко

За президента Порошенка ніхто з колабораціоністів не наважувався балотуватися ні на яких виборах.

Після виборів президента проросійська "п'ята колона" активізувалася для реваншу, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Після президентських виборів проросійська "п'ята колона" активізувала зусилля для реваншу, руйнування фундаменту української державності, побудованої за п'ять останніх років, і капітуляції України перед агресором.

Про це п'ятий президент України, лідер партії Петро Порошенко заявив під час телемарафону "Україна: російський реванш або європейське майбутнє?", повідомляє прес-служба політсили.

"Зараз головна мета колаборантів - проповзти в український парламент, щоб звідти втілювати накази Кремля. "Європейська Солідарність" - саме та команда, яка зможе протистояти реваншу під куполом Верховної Ради. За президента Порошенка була проведена президентська кампанія, парламентська кампанія і кампанія до місцевих органів влади - дуже впливові, у зв'язку з процесом децентралізації. Ніхто з них не наважувався балотуватися. Лише після закінчення повноважень Порошенка вони підняли голову. Ми сьогодні можемо твердо підкреслити, що ні з "Опоплатформою", ні з "Опоблоком" ми в одній коаліції не будемо. А де ми будемо - визначить коаліційна угода і чіткі взаємні зобов'язання", - підкреслив Петро Порошенко.

Порошенко зазначив, що головна мета прибічників Кремля - просувати інтереси країни-агресора всередині України. Однак попередній досвід доводить - будь-яка співпраця з Росією використовується Кремлем як інструмент тиску і шантажу.

"Зміни, які сьогодні намагається продавити "Опозиційна платформа" або "Опозиційний блок" - це не українські інтереси, це інтерес Росії. Про що вони їздять домовлятися в Москву? Вони їздять домовлятися про газ - найкорумпованіший товар. Я пишаюся тим, що за моєю директивою була припинена купівля газу у 2015 році і Україна перейшла на європейський ринок газу. Щороку у жовтні-листопаді Росія говорила про Україну, що Україна нібито краде газ. Щороку у грудні Росія погрожувала перекрити газ. Росія до 2014 року перекривала поставки, починаючи від українських труб - закінчуючи українським металом, починаючи від українського цукру - закінчуючи українським спиртом, молочними продуктами, сиром та іншими товарами. Що це було? Це було ембарго. Це були інструменти економічного тиску на суверенну незалежну державу. Як зараз відбувається з ринком Європейського Союзу? Двері відкриті. З 25% ми досягли сьогодні 43% і точно буде 50%, і ніхто Україну там чіпати не буде! Це наш національний інтерес", - підкреслив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram