ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала нового нардепа замість загиблого Тимчука

У Нікітіна практично немає шансів скласти присягу народного депутата.

ЦВК зареєструвала нового нардепа замість загиблого Тимчука
Фото: 112

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидата в народні депутати від "Народного фронту" Євгена Нікітіна обраним на дострокових виборах до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

"Під час сьогоднішнього засідання ЦВК зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України від 26 жовтня 2014 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Нікітіна Є.В., 1978 року народження, який проживає у Запоріжжі, безпартійного, включеного до виборчого списку політичної партії "Народний фронт" під № 85", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК пояснили, що рішення прийнято у зв'язку з надходженням до Комісії копії свідоцтва про смерть народного депутата України Дмитра Тимчука, що згідно з Конституцією України засвідчує дострокове припинення повноважень згаданого народного депутата від дня його смерті.

Нагадаємо, Тимчук помер 19 червня внаслідок вогнепального поранення в голову. Спочатку повідомляли, що депутат загинув через необережне поводження зі зброєю, пізніше слідство заявляло, що головною версією у розслідуванні є самогубство.

У Нікітіна практично немає шансів скласти присягу народного депутата, тому що Верховна Рада восьмого скликання 12 липня закрила десяту сесію, з 15 по 19 липня народні депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях. Володимир Зеленський попросив скликати позачергове засідання Ради. Спікер парламенту запропонував президенту ініціювати позачергову сесію, тому що скликання такого засідання не передбачено  законом.

Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться вже цієї неділі, 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram