ГоловнаПолітика

Медведчук зустрівся з Путіним у Санкт-Петербурзі

Після презентації у Страсбурзі "мирного плану" по Донбасу Медведчук відзвітував президенту РФ.

Медведчук зустрівся з Путіним у Санкт-Петербурзі
Фото: kremlin.ru

У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч президента РФ Володимира Путіна з главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

На сайті Кремля повідомляється, що український політик прибув до президента Росії, щоб "поділитися враженнями з приводу вчорашніх відвідин Європарламенту". Там Медведчук презентував свій "мирний план" врегулювання ситуації на Донбасі, який передбачає прямий діалог з бойовиками.

У відповідь Володимир Путін заявив, що Росія підтримуватиме "будь-які політичні сили в Україні, якщо вони рухатимуться до відновлення повноформатних двосторонніх відносин".

"Питання повноцінного відновлення російсько-українських відносин для нас також є надзвичайно важливим, і ми будемо співпрацювати з будь-якою політичною силою, в тому числі і з вашою політичною силою, з відновлення повноформатних відносин між Росією і Україною", - сказав Володимир Путін.

Президент РФ повторив свою тезу, що "повноцінне врегулювання ситуації на Донбасі можливе тільки при прямому контакті київської влади з представниками "ЛНР" і "ДНР".

"Ми зі свого боку теж будемо робити все від нас залежне для того, щоб цей процес йшов необхідними темпами і з потрібною якістю", - додав він.

Напередодні президент Володимир Зеленський розповів про деталі телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram