ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" заявила, що Порошенка намагаються зняти з виборів

Позов Шостого апеляційного адмінсуду передано до Окружного адмінсуду Києва.

"Євросолідарність" заявила, що Порошенка намагаються зняти з виборів
Фото: korrupcia.net

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розглянув позов проти лідера партії "Європейська Солідарність" з вимогою зняти Петра Порошенка з реєстрації нібито за порушення порядку ведення передвиборної агітації. Про це повідомила пресслужба партії.

"Справу передано на розгляд Окружного адміністративного суду міста Києва. Позов шитий білими нитками, і нам очевидно, що він не має жодних правових перспектив. Його можна було б розглядати як курйоз... але ми дуже добре знаємо скандальну репутацію Окружного адміністративного суду міста Києва і його голови - Павла Вовка. Уникнувши незаконним способом оцінки й атестації, цей орган перетворився на конвеєр, який штампує одне одіозне рішення за іншим", - сказано в заяві партії.

З огляду на останні гучні рішення суду, "Євросолідарність" розцінює намір зняття з виборів Порошенка як елемент тиску на політичну силу, і збирається оскаржити рішення Шостого апеляційного адмінсуду у Верховному Суді.

Нагадаємо, навесні цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку 2016 року, припинив указ Мінкультури про перейменування православної церкви Московського патріархату. Крім того, 62% чиновників, звільнених за законом про люстрацію, відновилися на посадах саме через цей суд. 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді ексглаву Державної фіскальної служби Романа Насірова, ексглаву Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та ексглаву Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. Своєю чергою, судді Окружного адмінсуду масово проігнорували кваліфікаційне оцінювання, надавши 34 довідки про перебування на лікарняному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram