ГоловнаПолітика

Зеленський надав громадянство п'ятьом росіянам і двом білорусам

Дев'ятеро осіб отримали громадянство України.

Зеленський надав громадянство п'ятьом росіянам і двом білорусам
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський надав громадянство України п'ятьом уродженцям Росії, двом уродженцям Білорусі, а також уродженцю Молдови і уродженцю Грузії.

Про це йдеться в указі №526 від 18 липня.

Зеленський надав громадянство сімом особам, які представляють державний інтерес для України: білорусам - Сергію Алєксієвичу та Денису Прохорову, росіянам - Микиті Макеєву, Андрію Ковніренку і Сергію Гноєвому, грузину - Нугзару Канделакі, а також молдованину Станіславу Гібадуліну, який служить у лавах Збройних сил України на Донбасі вже 5 років. Усі вони брали участь у бойових діях на сході України.

Крім того, Зеленський надав громадянство росіянам, які мають видатні заслуги перед Україною. Це - Олексій Сівохін і Дмитро Фомін, який, як зазначено на сайті президента, брав участь у підвищенні професійної підготовки, навчанні і забезпеченні необхідним спорядженням військових медиків Збройних сил України в умовах бойових дій.

Нагадаємо, раніше Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізм надання українського громадянства як другого етнічним українцям з дружніх нам країн, а також людям, які страждають через порушення прав і свобод у своїх країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram