ГоловнаПолітика

Мосійчук заявив, що його намагалися підкупити і він знімає свою кандидатуру з виборів

Він також заявив, що йому пропонували "мочити" іншого кандидата.

Мосійчук заявив, що його намагалися підкупити і він знімає свою кандидатуру з виборів
Фото: EPA/UPG

Народний депутат Ігор Мосійчук знімає свою кандидатуру з дострокових парламентських виборів 21 липня по округу №94 (Київська область).

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому в фейсбуці.

"Я вирішив зняти свою кандидатуру на 94-му окрузі на дострокових виборах. Це рішення обумовлене дуже багатьма речами. Перше і, напевно, найбільш дивне для вас - я не збирався брати участі у виборах на 94-му окрузі", - сказав Мосійчук, зазначивши, що після виходу з Радикальної партії він планував брати участь у виборах на окрузі в Полтавській області.

"Але через те, що Радикальна партія на одному з округів виставила людину, яку я дуже поважаю - Гребінківського міського голову Віталія Колесніченка, через те, що я 148-й округ готував під вибори Ігоря Лінчевського, якого повинна була висувати та ж Радикальна партія, я вирішив не брати участі у виборах. Але на мене вийшли жителі Василькова і люди, яких я знаю не один рік, і запропонували висуватися на виборах технічним кандидатом Ігоря Кононенка. Для мене це була подвійна образа", - додав нардеп.

Він також заявив, що йому пропонували "мочити" іншого кандидата по 94-му округу - Олександра Дубинського. Також нардеп заявив, що йому пропонували брати участь в антирекламі телеканалу "1+1" і дискредитації інших кандидатів.

Також, за словами Мосійчука, Ірина Наконечна, яка, як він заявив, працює в передвиборній кампанії Кононенка, заплатила за нього внесок під час реєстрації.

"Коли справа дійшла до реєстрації, я навмисне сказав Наконечній, що в мене немає грошей для сплати внеску за реєстрацію. Тоді вона, взявши гроші в штабі Кононенка, прибула до філії "Ощадбанку" і в присутності мого юриста і моїх помічників сплатила цей внесок, хоч він і був внесений. Цей факт був задокументований", - розповів політик.

Пізніше, як він заявив, на нього "вийшов" голова громадської організації "Єдиний союз патріотів України" Валентин Манько.

"На третій зустрічі особисто Манько в присутності Наконечної, своєї і моєї охорони зробив мені пропозицію: "Ми даємо $20 тис. після того, як ти знімешся з виборів". Ця пропозиція прозвучала, бо на той час вони зрозуміли, що грати на боці Кононенка проти інших кандидатів я не буду", - заявив Мосійчук.

Нагадаємо, Мосійчук вирішив покинути Радикальну партію Олега Ляшка в травні. Він прийняв таке рішення через "серйозні розбіжності" і конфлікти в команді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram